배추겉절이

배추김치 #서울김치 #시원한김치 #배추김치 #포기김치 Kimchi [Napa Cabbage Kimchi] #Kimchi #Na…

페이지 정보

작성자 Madame Seoul 작성일21-07-22 00:00 조회13회 댓글0건

본문



미국 살면서 너무 그리운 엄마밥 (일명 집밥)
그 중 엄마김치가 제일 생각나요 ㅠㅠ
그래서 몇 일 전 엄마에게 전수 받은 레시피 공유해요!
저희집 김치의 가장 큰 매력은 바로! 시원하게 맛있어요 헤헤
시도해 보시길 바래요 ◡̈
오늘도 맛있는거 많이 드시고 행복한 하루 보내세용 ♡
-
I miss my mom’s cooking, especially her Kimchi [Napa Cabbage Kimchi], so much while living in the US. Recently, I asked my mom for her recipe so that I can recreate her Kimchi!!! This recipe is for Kimchi that tastes very fresh and delicious ◡̈

Hope you try it out ♡
-
Note : 재료를 씻고 다듬는 과정은 영상에 담지 않았어요 ◡̈ (배추제외)
Note : I didn’t add the process of washing and trimming the ingredients (except the Napa Cabbage) in this video.
-
Ingredients

배추 (Napa Cabbage) : 4

무 (Radish) : 2.25 kg
쪽파 (Scallion) : 400 g
대파 (Green Onion) : 400 g
마늘 (Garlic) : 250 g
생강 (Ginger) : 30g
양파 (Onion) : 1/2
매실액기스 (Green Plum Syrup) : 320 g
설탕 (Sugar) : 2 Tbsp
사과 (Apple) : 1
파프리카 (Red Bell Pepper) : 1
흰쌀밥 (Steamed Rice) : 250g
까나리액젓 (Fish Sauce) : 250g
새우젓 (Salted Shrimp) : 2 Tbsp
고춧가루 (Korean Red Pepper Powder) : 200g

굵은소금 (Sea Salt) : 1 kg

굵은소금 (Sea Salt) : 130g
물 (Water) : 4kg

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.

Total 4,555건 1 페이지
게시물 검색
Copyright © www.ddangwondan.co.kr. All rights reserved.  Contact : help@oxmail.xyz